Concurs Eu&UE

Banner

Perioada de vot s-a încheiat!

 

  Câștigători Secțiunea Eseuri   Câștigători Secțiunea Video

 

  Finalisti Sectiunea Eseuri   Finalisti Sectiunea Video

 

  Grila de jurizare   Membrii juriului

 

Premiul pentru CEL MAI IMPLICAT LICEU (Videoproiector Panasonic PT-LB280) – Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești.

Elevii care au participat la trainingul de sâmbătă și nu au putut ajunge la finala organizată duminică, 8 Mai 2016, sunt rugați să ne contacteze prin e-mail, la adresa office@avs.org.ro, pentru a-și primi diplomele de participanți/finaliști.

Organizatori

Europarlamentarul Emilian Pavel, împreună cu Asociația pentru Voluntariat Social, invită liceenii din toată țara să sărbătorească 9 Mai, Ziua Europei, printr-un concurs intitulat Eu&UE.

Cui ne adresăm?

În Concursul Eu&UE se pot înscrie toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a.

Care este perioada de înscriere?

Începând cu data de 28 martie, toți elevii care doresc să se înscrie în concurs pot completa online formularul de înscriere, având opțiunea de a alege secțiunea la care doresc să participe (redactarea unui eseu sau realizarea unui clip video). Participanții se pot înscrie doar la una dintre secțiuni sau separat la ambele secțiuni.Ultima zi destinată atât înscrierilor, cât și transmiterii materialelor este 20 aprilie, ora 23:59.

Care este tema eseului?

Tema eseului este Școala mea, o poartă spre Europa (Sugerăm concentrarea eseurilor pe competențele, abilitățile și cunoștințele secolului XXI și promovate de către Uniunea Europeană. Recomandăm evitarea unor teme precum dotările din săli și modernizările sălilor de sport).Fiecare elev înscris în secțiunea de eseuri poate transmite un singur eseu, conform instrucțiunilor de elaborare și de transmitere disponibile pe site.

Care este subiectul clipului video?

Subiectul clipului video trebuie să atingă o tematică europeană.

Exemple de teme: Erasmus+, Libertatea de mișcare în Uniunea Europeană, Importanța implementării proiectelor europene în școli etc.

Cum se pot transmite materialele?

Eseurile pot fi transmise la adresa de email eseu.eusiue@avs.org.ro/ro, iar clipurile video la adresa video.eusiue@avs.org.ro/ro.Toate eseurile sau clipurile video transmise de către elevii care nu au completat în prealabil formularul de înscriere disponibil online nu vor fi luate în considerare.Transmiterea eseurilor și a clipurilor video la adresele eseu.eusiue@avs.org.ro/ro și video.eusiue@avs.org.ro/ro, constituie acceptul autorului pentru publicarea și promovarea respectivului material, în cadrul Concursului Eu&UE.

Care sunt premiile?

Pentru Secțiunea ESEURI:

  • 20 de excursii la Parlamentul European de la Bruxelles, în perioada 5 – 7 septembrie 2016
  • Locul I: Un laptop HP ProBook 455 G3
  • Locul II: Tableta Samsung Tab S2 T710
  • Locul III: Aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-HX90V
Pentru Secțiunea VIDEO:

  • 5 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles, în perioada 5 – 7 septembrie 2016
  • Locul I: Camera video JVC Quad-Proof RX
  • Locul II:  Aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-HX90V Locul III: Telefon mobil Samsung Galaxy S6, 32 GB
  • Mențiunea elevilor finaliști: Telefon mobil Samsung Galaxy S6, 32 GB
  • Mențiunea juriului: Telefon mobil Samsung Galaxy S6, 32 GB

Toți participanții la finala concursului vor primi diplome de participare și materiale despre Parlamentul European și Uniunea Europeană. Participanții necalificați în finală vor primi diplomă de participare online din partea organizatorilor. Regulament Instrucțiunile de elaborare ale eseului/de realizare a clipului video